Vad kostar det att spela på lotto?

Lotto är ett klassiskt turspel. Vem har inte barndomsminnen av någon finurlig släkting som försökte knäcka systemet och vinna stort på lotto genom olika system?

Nu vet vi förstås att det handlar om tur. Likväl är det ett riktigt nöje att spela på lotto. Det är en härlig spänning vid dragningen. Det är också ett ganska så ”snällt” spel jämfört med till exempel casino eftersom det går en viss tid mellan dragningarna. Risken för att man spelar för mycket är mindre.

En bra sak med just lotto är att det är billigt. All spela en rad kostar inte särskilt många kronor. Vi har undersökt saken med lottoguiden.se. Denna lottosajt har bra koll på allt som har med lotto att göra. Vilka lotterier finns det och vad kostar det?

Lotto från 3 kronor!

Tack vare Internet går det att spela på lotto från världens alla hörn. Att satsa en rad eller två går på ett par minuter. Det är inte bara roligt utan det finns även vissa fördelar med att spela på utländska lotterier. En sådan fördel är att vinstchansen kan vara högre. En annan fördel är att det kan bli billigare att spela på olika lotto.

Lottoguiden nämner det polska Mini Lotto som exempel. Där är det möjligt att delta med så lite som 4 kronor. Vem vet – kanske blir det just den raden som vinner? Här får vi inte glömma svenska Lotto där det går att spela en rad för endast 3 kronor!

Polens ”vanliga” lotto är inte heller särskilt dyrt. En rad kostar 10 kronor. Ett annat exempel på billigt lotto är Tysklands Keno där en rad också kostar 10 kronor. På Tysklands lotto går det att spela från 12,50 kronor raden. Brasiliens Mega Sena kostar bara 15 kronor per rad.

Världens populäraste lotto är dyrast

Om du vill vara med och tävla om världens största jackpottar blir det till att betala lite extra för en rad. Vi tänker på omåttligt populära MegaMillions, PowerBall och EuroMillions. Dessa lotterier skryter med några av världshistoriens absolut största vinster. För att ha en chans att vinna där blir det till att betala minst 35 kronor vilket är vad en rad kostar.

Samtidigt – vad är 35 kronor för att få chans att vinna miljontals kronor? I PowerBall är till exempel rekordvinsten runt 15 miljarder kronor. Smaka på den summan!

Populära lotterier som inte kostar så mycket

LottoGuiden räknar upp flera andra lotterier som är populära men som inte kostar särskilt mycket. På Irlands Lotto kostar det till exempel 20 kronor per rad. Samma pris gäller för OZ Lotto från Australien.

Lägger vi till 5 kronor kan vi spela på Frankrikes Lotto. Där kostar en lottorad alltså 25 kronor. För 30 kronor raden får vi spela på Österrikes Lotto eller på SuperEnalotto från Italien.

Håll med också om att det känns lite spännande också att spela på alla dessa utländska lotterier!

Frågar du oss spelar det egentligen inte så stor roll ifall en lottorad kostar 3 eller 35 kronor. Det är billigt hur som helst. Speciellt med hänsyn till hur pass stor vinsten kan bli. Även om vi kanske aldrig vinner jackpot är det ändå ett billigt nöje.