Vem är Julia Dufvenius – ett porträtt

Jula Dufvenius är en svensk skådespelerska som just nu lyser som en klar stjärna på skådishimlen. Du kan se henne i många populära produktioner, bland annat komediserien ”Lust” på HBO Max och kriminaldramaserien ”Heder” på Viaplay. Med mycket erfarenhet och en gedigen karriär i bagaget så är det kanske inte så konstigt att Julia nu är populärare än någonsin.

Karriär

Julia Dufvenius Wollter är en svensk skådespelerska från Göteborg. Hon växte upp i en familj som var aktiv i den svenska film- och teaterbranschen. Hon började spela in tv-produktioner redan som tioåring och studerade sedan på Teaterhögskolan i Göteborg.

Julia fick sitt genombrott i tv-serien ”Glappet” 1997 och fick sedan spela i Ingmar Bergmans sista film ”Saraband” 2033. Hon har även medverkat i en lång rad uppsättningar på Dramaten. Hon är känd från filmer som ”Fartblinda”, ”Saknad” och ”Sune i Grekland”. 

På senare år har hon även spelat in många tv-serier, bland annat ”Sommaren med släkten”, ”Fartblinda”, ”Heder”, ”Lust” och ”En hederlig jul med Knyckertz”. Det går även att höra Julias sköna stämma i en lång rad ljudböcker eftersom hon är en omtyckt inläsare av böcker.

Idag bor Julia i Stockholm med sin familj i en renoverad hyresrätt. Hon var en av de viktiga initiativtagarna till #tystnadtagning 2017 i samband med MeToo.

Vanliga frågor

Hur lång är Julia Dufvenius?

Julia är 168 cm lång.

Hur gammal är Julia Dufvenius?

Julia föddes den 8 oktober 1975. Hon är 47 år gammal.

Hur många barn har Julia Dufvenius?

Jula har två barn tillsammans med Christopher Wollter. Barnen heter Tilde och Vide.

Har Julia Dufvenius någon sambo?

Julia bor i Stockholm tillsammans med sin sambo Christopher Wollter, även han känd som skådespelare. Christopher och Julia träffades på scenskolan i Göteborg och han har bland annat medverkat i Netflix-succén ”Störst av allt”.

Länk till Insta eller Facebook: https://www.instagram.com/juliadufvenius/

Källor:

– https://www.expressen.se/leva-och-bo/hemma-hos-5/kandishem/julia-dufvenius-hyresratt-eget-1700-talshus-mitt-i-stan/

– https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/QmQ8Lx/heder-far-ny-sasong